Nu er det fjerde gang på mindre end et år, at vi har måttet tilkalde reparatøren til den ene af vores to pakkemaskiner, forklarede jeg vores chef i det supermarked, hvor jeg arbejder som afdelingsleder i slagterafdelingen. Og det koster jo hver gang, så det var måske en overvejelse værd at få den udskiftet med en ny, sagde jeg.
Chefen var ikke umiddelbart meget for det, og han spurgte lidt forsigtigt, om vi ikke kunne klare os med den ene maskine, der virker fortræffeligt. Men det kan vi ikke, for så kan vi slet ikke følge med og holde kølediskene forsynet med varer. Og enhver tanke om at pakke kødvarerne manuelt kan vi godt glemme, for det vil efter min bedste vurdering kræve ansættelse af mindst to mennesker mere.
Bedre maskiner til slagterier og fødevarer
Min chef ville tænke over det, for nu var pakkemaskinen jo lige blevet repareret, så man kan vel gå ud fra, at den holder et stykke tid, men min chef understregede også, at næste gang maskinen går i stykker, vil han gå med til at købe en ny.
Det måtte jeg jo så acceptere, og jeg valgte at vente til et senere tidspunkt med at fremsætte mit ønske om at få anskaffet en kassevasker til vores slagterafdeling. Se sådan nogen her: http://ingvald.dk/produkt/kassevasker/ Sådan en har vi aldrig haft, og i stedet har vi en ung fyr ansat nogle timer hver eftermiddag til at komme og vaske vores plastikkasser, som vi modtager kødvarerne i fra slagteriet. Det er vores kasser og vores ansvar at holde dem rene, og kravene til hygiejne gør, at de skal vaskes efter hver eneste gang, de har været brugt til transport af kød.
Jeg har faktisk regnet ud, at vi i løbet af bare et halvt år betaler mere i løn til vores vaskedreng, som vi kalder ham, end hvad sådan en maskine koster, så jeg vil anse det for at være en god investering, selv om vores vaskedreng også udfører andre opgaver i de timer, han er her efter skoletid.
Opgaver
For eksempel er det også hans opgave at sørge for, at vores røgeovn bliver holdt ren, og den skal rengøres hver dag. Vi har indrettet os sådan, at vi sørger for at røge vores hamburgerrygge og andre røgvarer i løbet af formiddagen, så vaskedrengen kan komme til at gøre den ren om eftermiddagen, så den er klar til brug næste dag.
Nu er røgvarerne jo ikke det mest sarte, og de kan holde sig i meget længere tid end de ferske varer som for eksempel hakket kød, som vi nødvendigvis skal have solgt samme dag, som det er hakket.
Det er også derfor, vi er så afhængige af vores pakkemaskiner, for vi hakker kød løbende dagen igennem og holder øje med beholdningen i kølediskene. Når der er ved at være udsolgt af for eksempel hakket okse, hakker vi noget mere, og så skal det gå hurtigt med at få det pakket og lagt ud i kølediskene.
Det er nemmere med for eksempel bacon, som kommer en tur i vores vakuumpakker, så det kan holde sig længe.
Vi er så heldige, at vi har verdens bedste leverandør af slagterimaskiner: Ingvald